Två vinster, men det var tufft !!

De blev två vinster i helgen. Jag trodde faktiskt på ganska enkla segrar, men det blev väldigt tufft motstånd …

I lördagens match hemma mot NOR-92, så blev det vinst med 4-3.
Första perioden slutade 1-1 och var mycket jämn, den andra perioden var minst lika jämn och slutade 1-1 den också, i den tredje perioden så tog vi ledningen med 3-2 och 4-2, men NOR-92 kämpade på och kunde reducera till 4-3, men närmare än så kom de inte.
De var som sagt en mycket jämn match, där jag hade mycket att göra och gör det bra. Fick många fina ord om min insats efter matchen och det värmer alltid, och just nu känns det som jag har en väldigt bra period i mitt målvakts spel ..

Söndagens match hemma mot Harstad blev nästan ännu jämnare och här höll vi på att förlora matchen, men gjorde en OTROLIG upphämtning och kunde ta hem 2 viktiga poäng. De blev till slut vinst med 5-4.

Första perioden är jämn, vi tar ledningen med 1-0 efter spel i “powerplay”, perioden slutar 1-0 till oss. I andra perioden så kvitterar Harstad till 1-1, och tar även ledningen efter dom gjort 1-2 i “powerplay”, en mycket jämn period denna också, men vi skulle nog kunna gjort något mål på de chanser vi hade, men Harstad har en mycket bra målvakt och han räddar dom ett antal gånger.
I tredje perioden så kvitterar vi till 2-2, men efter ca. 12 min. spel så har vi en period i matchen som vi har lite oflytt, och där gör Harstad 2-3 på en kontring och sedan även 2-4 på ett skott som tar på en av våra backar och styrs in i mål. Men vi ger inte upp matchen för det, utan fortsätter med vårat spel och skapar mycket chanser, och när det är ca. 5 min. kvar av matchen reducerar vi till 3-4. Med ca 2 min. kvar av matchen satsar Stefan (coach) på 6 mot 5 och jag tas ut ur kassen. Vi får resultat på denna chansning direkt och kan göra otroligt sköna 4-4. Efter detta så fortsätter vi med våran press och skapar återigen mycket chanser, och helt otroligt så får vi faktiskt ditt ett vinst mål också, när det edast återstår ca 40 sekunder av matchen, ett långskott från halvplan som letar sig förbi en skymd målvakt … Vilt JUBEL utbryter och vi kan kontrollerat spela av de sista sekunderna och vinna matchen … Oj, va det är skönt med vinster som denna ..

Nu väntar en vanlig träningsvecka, och sedan är det bortamatch mot tabelljumbon Fredrikstad på lördag, och nu hoppas jag verkligen vi får igång vårat målskytte. För jag vet att vi kan ..