Bloggserie - Musik resan

2015-12-17
7 låtar i mitt liv – 1 av 7
Blev nominerad på Facebook av Niklas Sjögren, att lägga upp 7 låtar i mitt liv. När jag väl börjat fundera på detta, så bara rasslade det in låtar och massor med underbara minnen. Så jag kände nästan direkt att detta >> Läs hela
2015-12-17
7 låtar i mitt liv – 2 av 7
Låt 2/7 … Sista året i grundskolan, hängde jag på några polare till gympasalen i Turingeskolan. Där drog dom på denna låt, på RIKTIGT hög volym. Första gången jag hörde den och den va grym. Tror faktisk jag införskaffade LP >> Läs hela
2015-12-17
7 låtar i mitt liv – 3 av 7
Låt 3/7 … Fritidsgården i Turingeskolan, som även fungerade som fik under skol tid. De var där jag hörde denna för första gången. Den gick varm i min Sony Walkman minns jag. Denna funkar ju även idag, med tanke på att >> Läs hela
2015-12-17
7 låtar i mitt liv – 4 av 7
Låt 4/7 … Skolresan i nian.  Ja den tog vi till klassiska Gotland. Och denna låt gick varmt på “bandaren” på färjan över minns jag. Vet inte vems “bandaren” var, men några som kan ha varit inblandade var. Mattias Ahlqvist, >> Läs hela
2015-12-17
7 låtar i mitt liv – 5 av 7
Låt 5/7 … Sommaren 1986, de är nu min riktiga musik resa startar. Och de är en ny vän, som börjar resan med mig, Niklas Sjögren. Vet inte hur, men efter grundskolan, tror till och med det var första sommaren efter >> Läs hela
2015-12-17
7 låtar i mitt liv – 6 av 7
Låt 6/7 … De va mycket ny musik för mig sommaren 1986, och den tillbringades mycket nere i Niklas källare. De var ju där den fanns, Nickes pappas sjukt grymma stereo. En Yamaha minns jag det var, med sjukt bra >> Läs hela
2015-12-19
7 låtar i mitt liv – 7 av 7
Låt 7/7 … Vid den här tiden hade jag och Nicke blivit grymt bra polare. Vi hade lyssnat genom otroligt mycket musik ihop. CD skivan hade börjat bli allt vanligare. Nickes farsa hade dock varit några år tidigare på detta >> Läs hela
2015-12-19
Musik resan fortsätter ..
Här kommer mitt första inlägg efter Facebook listan. Vi är fortfarande kvar i den tiden, då vi tillbringade mycket tid i Nickes källare. Denna låt var en av de första Nicke spelade för mig på sin pappas stereo minns jag. Grymt >> Läs hela
2015-12-23
Mer minnen ifrån Ängsborgsvägen 2
Nu hade Nicke och jag varit kompisar ett tag, de var fortfarande mycket musik i källaren. Och speciellt en CD gick ofta. Scorpions – 1985 – World Wide Live Från denna tar jag dagen låt också. Minns att jag och Nicke >> Läs hela
2016-01-05
Stenkullevägen – 1988
Hade en kille på gatan när man växte upp (Stenkullevägen) Minns att han lyssnade mycket på Yngwie Malmsteen. Reima tror jag han hette, var några år äldre och var en riktig hårdrockare 🙂 Så nu kör jag den första Yngwie låten >> Läs hela