Bloggserie - Musik resan

27 januari, 2017

Musik resan fortsätter ..

Kör vidare med band tema .. Denna gång blir det min vän Niklas Sjögren favorit band i slutet på 90:talet. Skid Row. Minns att deras första skiva "Skid Row" gick varm nere i källaren på Ängsborgsvägen .. Ha en grym…
27 januari, 2017
Oj oj ... de var länge sedan jag fyllde på listan "Min musik resa" med musik ... Men nu skall jag göra ett försök med att fylla på igen, veckovis. Börjar med en samling sköna låtar, från en otroligt bra…
20 januari, 2017
Under min period i "lumpen" (1991) så flyttade jag till en ny och större lägenhet. Adressen blev ökända Skogsvägen i Nykvarn 🙂 Detta hus kallades också för "APHUSET" 🙂 Så från 19 kvm till 43 kvm, med egen dusch, de…
12 juli, 2016
5 juli, 2016

LUMPEN !! 1991

I april 1991 så skulle jag påbörja min Militära Grundutbildning (LUMPEN). Jag gjorde denna i Uppsala - Flygvapnet F16, som "Bogserförare". I korta drag betyder det att jag skulle med hjälp av en liten lastbil bogsera ut flygplanen (Viggen) från…
5 juli, 2016
28 juni, 2016

IRON MADIEN Special …

Efter att man hängt ett tag med gänget på Räfsvägen, så blev det med automatik väldigt mycket IronMaiden 🙂 Min första skiva med IronMaiden, köpte jag faktiskt redan innan CD skivor kom, och det var "IronMaiden - Somewhere in Time…
28 juni, 2016
20 maj, 2016

Mer Räfsvägen…

Som jag sa i tidigare inlägg. De var mycket ny musik under en period. Svårt att minnas allt vi lyssnade på. Lägger upp lite blandat i detta inlägg.. Bon Jovi - Run Away - album Bon Jovi (1984) Whitesnake -…
20 maj, 2016
Äntligen fredag ... Ja, så tänkte man ofta i yngre år, när man jobbade på Scania. Och de gör man väl än idag, fast nu jobbar man inte på Scania 🙂 Fortsätter att fylla på min Musik Resa med sköna…
29 april, 2016
Detta inlägg tillängnar jag världens skönaste Rock kille .... Niklas Sjögren Här nedan finns det ett par grymt sköna låter. Ha en grym helg nu alla där ute ... MSG - Michael Schenker Group - Doctor Doctor - LIVE in…
15 april, 2016
Efter att jag flyttat till egen lägenhet på Norra Stationsvägen, så hade nu börjat umgås mer och mer med min barndoms vän Janne Öhman. Han bodde då på Granebovägen. Och bodde man där, så gick det ju inte att ungå…
31 mars, 2016
Kommer inte ihåg exakt när, men de var någon gång under 1988, som jag flyttade hemifrån. Fatta, va stort de var, 17 år gammal. Nu flyttade jag ju dock bara typ 800m från Stenkullevägen, till Norra stationsvägen. Till en "etta"…
5 mars, 2016
Idag firar jag ny design av min blogg ... Detta firar jag med att lägga upp en av musik historiens bästa låtar. Denna låt var med en av mina första LP skivor jag köpte. Hoppas ni gillar designen 🙂 Dire Straits -…
24 februari, 2016
12 februari, 2016

Oj, oj, oj. Vilket album.

När jag och Nicke upptäckte denna grupp, så var det denna skiva som vi spelade mest tror jag. Den gick om och om igen på stereon. Så sjukt många bra låtar på en skiva. Bara lyssna och och njuta och…
12 februari, 2016
Kommer ni ihåg "Korvis" ... Vem gör inte som växte upp i Nykvarn på 70-80 talet 😀 Tyvärr finns ju inte denna byggnad kvar längre. Har försökt hitta bilder på hur det såg ut. Men de finns inga. De jag…
8 februari, 2016
29 januari, 2016

Mer Def Leppard …

Oj, oj .. denna körde vi mycket nere i källaren på Ängsborgsvägen. Helt nytt "sound" var det då. Minns det som igår nästan. Nu har jag ju kört på ett tag här på "bloggen" med min musik resa. Så nu…
29 januari, 2016
27 januari, 2016

Ny grupp, ny skiva .. 1987

En annan grupp som jag och Nicke fastnade för vid denna tid var Def Leppard. När dom släppte skivan "Hysteria" så fånga dom verkligen mig. En sjukt bra skiva, med många bra låtar, här är en av dom. Skiva gick…
27 januari, 2016
Så jag kör en till Gary Moore låt. Just denna skiva "Victims of the Future" var det många bra låtar på. Har inga speciella minnen runt låten precis. Bara att vi körde den på hög volym i Nickes källare :)…
22 januari, 2016
20 januari, 2016

Nu kom Magnum in i bilden ..

Året är 1986 .. Magnum släpper sin album Vigilante. Jag bor fortfarande hemma på Stenkullevägen. Denna skiva slog ner som en bomb för mig och Nicke. Vet inte hur mycket tid vi spenderade nere i källaren hos Nicke, och lyssnade om och…
20 januari, 2016
Minns det som igår .. Måste varit bland de första skivorna jag köpte. En "special" utgåva minns jag att de var dessutom. Ligger faktiskt sparad i en kartong i källaren. Sjukt jävla bra låt. Jag minns jag var så imponerad…
10 januari, 2016
5 januari, 2016

Stenkullevägen – 1988

Hade en kille på gatan när man växte upp (Stenkullevägen) Minns att han lyssnade mycket på Yngwie Malmsteen. Reima tror jag han hette, var några år äldre och var en riktig hårdrockare 🙂 Så nu kör jag den första Yngwie låten jag fastnade för,…
5 januari, 2016
Nu hade Nicke och jag varit kompisar ett tag, de var fortfarande mycket musik i källaren. Och speciellt en CD gick ofta. Scorpions - 1985 – World Wide Live Från denna tar jag dagen låt också. Minns att jag och Nicke…
23 december, 2015
19 december, 2015

Musik resan fortsätter ..

Här kommer mitt första inlägg efter Facebook listan. Vi är fortfarande kvar i den tiden, då vi tillbringade mycket tid i Nickes källare. Denna låt var en av de första Nicke spelade för mig på sin pappas stereo minns jag.…
19 december, 2015
19 december, 2015

7/7 på Facebook

Låt 7/7 ... Vid den här tiden hade jag och Nicke blivit grymt bra polare. Vi hade lyssnat genom otroligt mycket musik ihop. CD skivan hade börjat bli allt vanligare. Nickes farsa hade dock varit några år tidigare på detta…
19 december, 2015
17 december, 2015

6/7 Facebook

Låt 6/7 ... De va mycket ny musik för mig sommaren 1986, och den tillbringades mycket nere i Niklas källare. De var ju där den fanns, Nickes pappas sjukt grymma stereo. En Yamaha minns jag det var, med sjukt bra…
17 december, 2015
17 december, 2015

5/7 Facebook

Låt 5/7 ... Sommaren 1986, de är nu min riktiga musik resa startar. Och de är en ny vän, som börjar resan med mig, Niklas Sjögren. Vet inte hur, men efter grundskolan, tror till och med det var första sommaren efter grundskolan,…
17 december, 2015
17 december, 2015

4/7 Facebook

Låt 4/7 ... Skolresan i nian. Ja den tog vi till klassiska Gotland. Och denna låt gick varmt på "bandaren" på färjan över minns jag. Vet inte vems "bandaren" var, men några som kan ha varit inblandade var. Mattias Ahlqvist,…
17 december, 2015
17 december, 2015

3/7 Facebook

Låt 3/7 ... Fritidsgården i Turingeskolan, som även fungerade som fik under skol tid. De var där jag hörde denna för första gången. Den gick varm i min Sony Walkman minns jag. Denna funkar ju även idag, med tanke på att…
17 december, 2015
17 december, 2015

2/7 Facebook

Låt 2/7 ... Sista året i grundskolan, hängde jag på några polare till gympasalen i Turingeskolan. Där drog dom på denna låt, på RIKTIGT hög volym. Första gången jag hörde den och den va grym. Tror faktisk jag införskaffade LP…
17 december, 2015
Blev nominerad på Facebook av Niklas Sjögren, att lägga upp 7 låtar i mitt liv. När jag väl börjat fundera på detta, så bara rasslade det in låtar och massor med underbara minnen. Så jag kände nästan direkt att detta…
17 december, 2015