Vilken helg det blev ..

IMG_8180copUnder fredagen flög jag till Oslo för att återigen spela slutspel för Gjelleråsen. Denna gång semifinaler ..

Nu var det dax för semifinal nr:2. Tränarna gjorde valet att låta Andreas Falkeid starta, då han på onsdagen gjort en riktigt bra match i semifinal nr.1, som vanns med 7-5.
Detta beslut var jag helt enig med tränarna om .. Så nu var det bara att se till att stötta Andreas så mycket jag bara kunde. Känns som både jag och Andreas lyckades med våra uppdrag. För vi vann matchen med 7-4, och nu hade vi 2-0 i matcher mot Sveiva. Ett perfekt utgångsläge inför match nr.3 som skulle spelas på söndagen.

Men innan jag går över till den matchen, så måste jag bara få skriva några ord om våran semifinal series domare !! Fast skriva om domare på bloggar & twitter nu för tiden är ju farligt. Man kan ju bli avstäng 🙂  Men några rader skall jag nog få till, utan att bli avstängd tror jag …

Att man som domare på elitnivå, kan ha en sådan konstig och ojämn bedömning i ett slutspel är en gåta för mig. I semifinal nr.2 var det åt båda hållen (återkommer senare om semifinal nr.3) Och att man kan missa sådana klara händelser som sker på planen är helt horribelt .. T.ex. när Espen Evensen får en brutal ben-tackling på öppen bana, och motståndaren får endast 2 minuter. Nä, de är helt sjukt! Får sedan efter matchen höra att domaren endast såg “slaget” från motståndaren, och att det var de han fick 2 minuter för. Han såg alltså inte bentacklingen !!! Näää, de är inte bra alltså .. Ett solklart matchstraff, skulle de ha varit.

Semifinal nr.3 spelades på söndagen, och nu fick jag chansen. Men vilken bedrövlig start vi gjorde .. De två första perioden undrade man om vi verkligen ville vinna ..
Sveiva fick göra lite som dom ville .. Men allt eftersom så kom vi in i matchen och i tredje spelade vi bra, och är ifatt till 4-4, då Sveiva får straff. Dom sätter den och det står 5-4. Vi närmar oss slutet av matchen och jag blir utplockad för att spela 6 mot 5. Ett bra drag då vi gör 5-5.
Matchen till “sudden death” och där känns det faktiskt som om vi har greppet, MEN nu kommer domarna in i bilden. Dom tar en “två minutare” för slag på oss? ett slag som dom tidigare släppt i andra lägen. Men nu tar dom den med två minuter kvar av “sudden death”. Bra känsla på den  … NOT! Men vi fixar det “box playet” och det blir straffar.
Vi börjar dåligt och ligger under med 2-0 i straffar, men vi vänder och kommer ifatt, och det slutar till slut 3-3 efter ordinarie straffar .. “Sudden straffar” !!
Tommy Midtsveen tar våran första och sätter den i ribban .. NEJ!!. Efterföljande straff sätter tyvärr Sveiva och dom vinner matchen …

Tyvärr är det de två första perioderna som gör att vi förlorar denna match ….. Hade vi vart med där, hade vi vunnit ..

Semifinal nr.4 spelas ikväll hemma i Lihallen …. Go Fighters Go …. Nu tar vi detta ..
snakkes / MickeMålis

417 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email