Mycket bra insats i Drammen ..

I helgen som var så var vi på försäsongsturnering i Drammen. Exel Tiger Cup som turneringen heter, är Norges bästa försäsongs turnering, om man ser på vilka lag som ställer upp. Vi hamnade i en grupp med Älvstranden (topp lag i div.1 Sverige) Bærums Verk (div.1 Norge) samt Målløs (div.1 Norge).

Sent på fredagen (21.00) så hade vi våran första match, och vi började med den svåraste, den mot Älvstranden. Vi gjorde en grym laginsats i denna match, samtidigt som jag hade en av mina bättre dagar, eller rättare sagt … Jag gjorde en GRYM match. Vi hade efter ett stabilt spel en ledning med 3-1 när det återstod ca. 5 min av matchen, Älvstranden pressade oss mycket och fick in 3-2, och de blev ett par nervösa sista sekunder. Älvstranden tar ut målvakten och pressar ner oss totalt, skjuter på allt och efter en fin, fin räddning .. så tar jag bollen och kastar den till Tommy Midtsveen vid mittlinjen och han gör inga misstag utan sätter den i tombur .. och vinsten är vår. Jag hade väl en ca. 28-30 skott på 2×20 min. Så helt klart är jag nöjd med min insats, men hela laget spelar GRYMT bra .. är endast de sista 5 min. som vi strular till de, samtidigt som Älvstranden pressar på till 100%.
På lördagen så hade vi de 2 återstående gruppmatcherna mot de 2 div.1 lagen, viket man tycker skall vara lugnt, men vi har en förmåga att spela RIKTIGT dålig mot sämre lag och dessa 2 matcher blev tajta. Jag satt på bänken dessa 2 matcher och fick se mina kamrater slita, men inte få ut något av sitt jobb. Vi vinner båda matcherna, men de var inget höjdar spel direkt. GIF – Mållös 3-1, GIF – Berums Verk 4-3. Vi vinner gruppen och är i kvartsfinal.
Så inför söndagens kvartsfinal mot Greåker (topplag i Norska elitserien) så var vi lite oroliga, då vi under lördagen inte spelat bra. Jag stod denna kvartsfinal, och återigen så hittar vi tillbaka till vårat GRYMA spel vi hade på fredagen, t.o.m. nästan lite bättre. Vi tar en trygg ledning med 3-1, men när det återstår ca 5min. av matchen så kommer vi åter igen i det ängsliga spelet och Greåker kan komma ifatt till 3-3, vi gör 4-3 ganska snabbt efter deras 3-3, men får en straff emot oss. Denna straff räddar jag och nu skall vi bara spela av matchen, men Greåker pressar på och har ett par riktigt vassa chanser. Men vi klarar av dessa och vinner. Semifinal nästa …
I semifinalen ställs vi mot Sarpsborg (topplag i Norska elitserien) .. Vi börjar bra, men Sarpsborg tar ledningen. Vi följs åt till 3-3 en bit in i andra perioden (semifinalen spelades 3×20 min.), men sen tar Sarpsborg greppet om matchen, vi jobbar på men får inte till det .. Slutresultatet blir till slut 8-5 till Sarpsborg.

Men efter denna helg så får vi vara MYCKET nöjda med våran instats. Iallafall den första gruppspelasmatchen och slutspelsmatcherna. Men skall tänka på att vi saknade en del spelare också, 3 st. U19 spelare, samt 2 mycket bra nyförvarv .. Espen Evensen och Stian Elvebakk.

De får bli allt för nu … åtekommer inom kort med något roligt och spännande härifrån Oslo …
Vi snakkes / MickeMålis

356 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email