9 februari …

IMG_8150cop 9 februari.. den dagen är lite speciell för mig. Efter denna helg så är den än mer speciell för mig ..

För 11 år sedan omkom min otroligt fina vän Markus Wargclou i en bilolycka, när han och hans lagkamrater i Södertäljes juniorlag skulle spela JAS match i Karlstad. Sedan dess så har 9 februari alltid varit lite speciell för mig.
Nu i lördags (9 februari) så gjorde jag “comeback” på hemmaplan för Gjelleråsen i Lihallen …. och vilken dag det blev 🙂

Hemmamatch i Lihallen mot Tunet, kan det bli mer roligt. Alltid speciellt att spela mot Tunet, och jag har haft bra statistik mot dom sedan tidigare säsonger i norska elitserien. Så tänkte jag inför matchen. Och att denna match skulle vi bara vinna.
Detta var min andra match för Gjelleråsen, och jag ville ha ett bättre resultat än matchen mot Slevik. Denna gång var jag på plats i Gjelleråsen i god tid innan match, då flyget var i tid. Så nu fick jag vara med på genomgång inför match och allt 🙂 På med nya matchstället och in och kör helt enkelt ..

I denna match spelar vi riktigt, riktigt bra. Alla kämpar och jobbar 110% för laget, riktigt skönt att se denna inställning i laget. Första perioden slutar 0-0, men det var mycket chanser åt båda håll, tycker dock att vi har ett litet övertag. I andra perioden händer det än mer och nu börjar det blir tufft spel. Vi tar ledningen med 1-0 efter ett tungt back skott från Tu Tran Minh. Tunet kommer dock snabbt tillbaka då de gör 1-1 i “powerplay”. Strax efter detta gör dom oxå 1-2. Vi får dock chans att kvittera i “powerplay” och det gör vi 2-2 Tommy Midtsveen. Tyvärr gör Tunet strax efter detta 2-3, och perioden slutar 2-3 till Tunet. I tredje perioden börjar vi riktigt bra och gör snabbt 3-3. Vi lyckas även få in 4-3 målet. Nu är det full fart och ett riktig tufft spel över hela banan. Vi får spela “box-play” igen, men denna gång står vi emot och behåller ledningen. Tunet ökar sin press mot oss, men hela laget står upp och Tunet blir allt mer frustrerade. Och det är nu som jag verkligen känner att jag är med i matchen, då jag gör många avgörande räddningar, men samtidigt känner jag en otroligt  skönt lugn i mitt spel. Tunet tar ut målvakten och vi är nära att göra ett mål, men missar. Matchen tar slut och vi vinner med 4-3 ….. OTROLIGT skön vinst, tyvärr får jag inte med mig skott statistiken för sista perioden, men de var mycket att göra och jag gjorde det bra, blir även utvald till matchens lirare 🙂

Vilken känsla ……
– 9 februari
– vinst i Lihallen igen efter ca 4 års frånvaro
– och mot Tunet … 🙂

Vill tacka alla grabbarna i laget & alla underbara människor i Gjelleråsen, speciellt Roy & Jonny som gjort det möjligt för mig att få vara med i GIF igen .. Tack till Tommy & Mari för sovplatsen & maten 🙂
Vill också tillägna denna match till min vän Markus Wargclou … Markus du är ALLTID med mig när jag spelar …
Och självklart ett stort tack till min underbara familj … älskar er!

Snakkes snart igen ./ MickeMålis

450 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email