Vilken resa! Vilket äventyr!

Då var jag hemma igen. De har snart gått en vecka sedan mitt äventyr nere i Prag.

Resan började väl sådär .. Ett riktigt snö oväder hade dragit in över Stockholm min resdag (onsdag). Så jag var lite nervös för att mitt flyg skulle bli inställt. Tog Arlanda Express upp till Arlanda, och de var nog inte bara jag som var orolig för sin flygresa 🙂 Två tok packade tåg avgick nästan samtidigt från Centralen, vi stod som packade sillar på tåget upp, tur att tåget går fort. Väl på plats så flöt allt på bra. Snabb “bag drop”, snabb Security check, så jag satte mig vid min “gate” och beställde in några öl 🙂
Planet visade “boarding” i rätt tid och allt. Men när vi väl skulle iväg så blev det väl en 15 minuters försening. Men med tanke på vädret så var detta helt klart godkänt. Blev lite “tajt” med tid vid mellanlandningen i Frankfurt, men de funkade. Väl framme i Prag, så får jag reda på att min “stora” väska inte kommer, den med alla målvakts grejer i .. upps !! Men dom lovar att den skall komma imorgon (torsdag). Tar min förbokade taxi ner till Prag. Tack Thomas Stryken, schysst skylt taxi gubben hade. MikeMalis33 😀

img_20161110_122941Vi bor i lägenheter i centrala delen av Prag, riktigt schysst läge faktiskt, mitt i den gamla delen av Prag. Bakom de två tornen ni ser på bilden.
Lugn onsdagskväll blir det, möter upp Atle och kommer in i lägenheten. Torsdagen börjar med en trevlig frukost på ett cafè pris vid våran lägenhet. Börja checka av om min väska är funnen och om den kommer. Den har hittats och är påväg med närmsta flyg till Prag. Nu blir jag lite lättad. Men hinner den fram. Jodå, den dyker upp vid 13 tiden på dagen.

Första matchen spelade vi kl 16.30. Svårt att sätta sig i mål och spela en helt annan innebandy än man är van vid och med killar man inte spelat med på många år. Men jag lyckas hålla fokus och vi vinner första matchen med 6-0 🙂  Andra matchen spelar vi sent på kvällen 21.45, där möter vi ett klart bättre lag, men vi spelar bra och vinner med 5-2, hade “nollan” tills de återstod 4 minuter av matchen tror jag. Tillbaka till lägenheten, blir lugnt för min del denna kväll, tidig match dagen efter. Men inte alla tar det lugnt 🙂

img_20161110_180313_hdrMorgon match på fredagen, här möter vi ett bra lag. Och vi är inte alls med från start 🙁 Vi förlorar med 4-1. Hade vi spelat oavgjort, eller vunnit så hade vi varit gruppsegrare och spelat nästa match på lördagen. Nu blir det en sextondelsfinal på fredags kvällen vid 18.
Den vinner vi trots att vi inte spelar bra med 4-3, nu väntar åttondelsfinal tidigt fredag morgon.

I åttondelsfinalen är vi riktigt dåliga, vi kunde avgjort den matchen när som helst, men vi lyckas inte göra mål. Men glädjande nog så är jag på tå, och håller faktiskt “nollan” igen. Så matchen skall avgöras på straffar, bäst av 3.
1. Laget vi möter sätter sin första med lite hjälp av stolpen 🙁 2. Vi missar våran. Jag tar den andra straffen, vi missar våran 🙁 3. Dom sätter sin tredje, som jag är på men lyckas inte hålla den 🙁 Tack och hej .. vi är ute. Tråkigt, för jag tycker vi borde ha tagit oss till semifinal minst. Men men .. så är det.

Sista kvällen i Prag blir faktiskt lugn för min del också, har tidigt flyg hem dagen efter. Låter som jag va en riktigt tråkig snubbe denna resa. Men jag kan informera om att jag klämde en del öl mellan dessa matcher, och de blev några innan jag somnade in i sängen också 😀  Flygresan hem gick hur smidigt som helst. Och till slut på söndags eftermiddagen så var jag hemma igen hos min älskade familj.

Vill ägna ett stort TACK till Thomas Stryken som bjöd in mig på denna underbara resa/äventyr. Sedan vill jag tacka alla sköna gubbar som var med på resan från Gjelleråsen IF.

417 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email