Innebandyminnen – Turinge IBF och ROCKETS .. Del.6

Ner till division 4 och sedan tillbaka till Elitserien. Stora nivåskillnader.
De blev en rätt svängig period för mig inom innebandyn under två säsonger, jag kunde liksom inte riktigt bestämma mig för om jag skulle vara ner eller fortsätta på elit nivå. Innan jag bestämde mig helt för Turinge IBF så var jag faktiskt och prov spelade med Trosa Edanö, dom hade ett riktigt bra lag vid denna tid och var på väg uppåt i seriesystemet. Men de blev aldrig något spel där, utan jag valde spel i Turinge IBF.

Turinge IBF – MINERS, 2004/05

Efter sju säsonger med Södertälje ROCKETS på elit nivå, sä väljer jag att varva ner med min innebandyn. De blir div.4 klubben Turinge IBF, där min barndoms vän Niklas Sjögren har bestämt att de skall satsas ordentligt denna säsong. Ett stort hopp ner i seriesystemet för mig och nivån på spelet, detta är något jag kommer få problem med senare. Men till en början känns det att jag hamnat rätt. Jag och Niklas Sjögren påbörjar ett jätte jobb med att bygga upp en stark spelartrupp, samtidigt som vi påbörjar jobbet med att göra en grym “profil” till föreningen. Namnet blir “Miners” för vi vill få in någon slags guld tema i allt. Ett spännande jobb, där jag får göra mycket jobb vid sidan av planen, och inte bara spela innebandy.

Första säsongen går grymt bra för oss, Vi vinner serien ganska enkelt, 10 poäng förre serietvåan Helgesta IBK, vi förlorar endast 1 seriematch under hela säsongen, och de va just mot serie tvåan Helgesta borta (8-6).

Vi släpper endast in 57 mål under hela serien, vilket är en grym siffra, och jag lyckas hålla “nollan” 2 gånger under denna säsong, först borta mot IBF Kringelstaden, 0 – 8 och sedan i bortamatchen mot Onyx IBF U, 0 – 14. Och med detta resultat så spelar Turinge IBF i div3 kommande säsong.


Under min tid (och även innan) i Turinge IBF, så är det jag som skapar och har hand om deras hemsida. Otroligt mycket jobb la vi ner på denna sida, och den var alltid uppdaterad med diverse matchreferat och fakta om spelarna, var nog inte många lag på denna nivå, som höll den standard Turinges hemsida gjorde då. Här under är några exempel på hur hemsidan såg ut under några säsonger.

version 1 – 2003-04 ver.2 – 2003-05 ver.3 – 2007-08 ver-4

Säsongen 2005/06 börjar bra, vi spelar oavgjort borta mot Oxelösund (3-3) och många tror att vi skall bli ett topplag i div.3. Men efter denna match går det otroligt tungt, blir onödiga uddamåls förluster och inte förens i omgång 4 kommer första vinsten, borta mot Torshälla (5-6). Vi har de tufft med att hitta flytet i vårat spel, trots ett riktigt slagkraftigt lag.

När sen Södertälje ROCKETS hör av sig i slutet på oktober och undrar ifall jag vill spela i elitserien med dom, så känner jag att jag har mer att ge i elitserien, så jag väljer att tacka ja till deras erbjudande. ROCKETS har vid den här tiden hamnat i ett dilemma på målvakts sidan (skriver mer om de lite längre ner i detta avsnitt). Så de blir en väldigt kort säsong för mig i Turinge 20015/06. Laget får det fortsatt tufft hela säsongen och ramlar tyvärr ur div.3. Visst jag kände mig lite dum mot Turinge efter att jag drog, men kände samtidigt att jag hade mycket mer att ge på hög nivå inom innebandyn.

Nu så här i efterhand så var de rätt beslut jag tog, tiden i ROCKETS gjorde de möjligt för mig att efter säsongen prova på mer äventyr på hög nivå inom innebandyn. Som många vet, så blev det spel i norska elitserien för mig (mer om detta i nästa avsnitt av min bloggserie).


Södertälje IBK – ROCKETS, 2005/06 – OKEJ .. tillbaka till elitserie spel ..

De var ett svårt beslut för mig att bara lämna Turinge IBF så där i början på säsongen, men samtidigt hade jag ett stort hjärta till Södertälje ROCKETS. Jag hade ju faktiskt tillbringat 7 säsonger där. De var min gamla tränare i ROCKETS, Stefan Åsbergh som ville ha tillbaka mig. Man hade fått en riktigt tuff start på säsongen med 6 raka förluster. Detta trots att man hade ett riktigt bra lag, med många duktiga spelare, Mikael Karlsson, Patrik Nilsson, Pierre Hellström, Johan Rönnkvist, Mikael Jakobsson, Henrik Talme, Sam Jonsson. När jag kom in hade man med tre målvakter (Andreas Johansson, Tero Lindvall, Josef Georgii) Andreas skulle man bara ha tillgänglig fram till nyår, och dom andra 2 tyckte man var för ojämna, så man ville ha en förändring på målvaktssidan. Minns jag fick hoppa in direkt efter typ bara två träningar med laget, och spela seriematch hemma mot Balrog den 11 nov. Och någon slags effekt måste de ha gjort, för vi vann med 9-4. Lagets första vinst för säsongen. Följande match gick dock inte lika bra, förlust hemma mot Pixbo (4-10).

Sen skedde de något mycket märkligt. På träningen dagen efter matchen mot Pixbo, så får vi reda på att man värvat ytterligare en målvakt, Jimmy Heimer från elitserie konkurrenten Caperio Råsunda IS. Så nu var vi helt plötsligt 5 målvakter. Ett för mig mycket märkligt beslut så här i efterhand, då jag med all säkerhet kan säga att med dom målvakterna vi hade, så skulle vi ha klarat de bättre än vad resultatet nu blev. Efter matchen borta mot Warberg den 29 dec. (förlust 12-6) får Stefan Åsbergh sparken som tränare för laget, också ett felbeslut i mina ögon. Ersättare blev tidigare spelaren Johan Häggman. Detta ger dock inte så mycket effekt, förlusterna fortsätter att komma, och jag får inte många matcher i målet. Tror jag spelar 4 hela matcher från start den säsongen, bl.a. en hemma mot IBK Dalen, där vi lyckas få oavgjort 6-6.
Så mitt facit denna märkliga säsong i ROCKETS blir följande där jag startar i mål. 1 vinst och 1 oavgjord och 2 förluster. Vi skrapar ihop 1 vinst & 2 vinster efter förlängning, samt 1 oavgjord på hela säsongen. Men så är det ibland .. tråkigt avslut iallafall på min tid i Södertälje IBK.

Som vanligt har jag lagt upp några sköna artiklar från Länstidningen, rekommenderar att läsa dom.
Artiklar i Länstidningen från säsongen 2005/06 (klicka på rubriken för att läsa mer)
Nedflyttningen allt närmare – 15 feb 2006
“Puttes” fyra mål gav en poäng – 29 januari 2006
Mickes tre mål bakom halv Häggman effekt – 12 jan 2006
Rockets kasse är alltför välbevakad – 22 nov 2005
Äntligen flyger Raketerna – 11 nov 2005

Vi åker ur serien, och näst kommande säsong slås Södertälje IBK och Balrog B/S IK ihop och bildar Balrog Botkyrka/Södertälje IK och de laget spelar vidare i elitserien tack vare att Balrog höll sig kvar i elitserien.

Slut på del 6 – I nästa del fortsätter jag min innebandyresa utomlands .. i Norge & med Gjelleråsen IF.

770 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email