Nu är den påbörjad.. sista säsongen!

De var otroligt länge sedan jag skrev här, märkte jag för några veckor sen. Och sen drog de ut ännu mer på tiden, för jag ville göra om min hemsida (blogg) inför min sista säsong som målvakt. Och nu är den äntligen klar, några små grejer kvar, men de justerar jag allt eftersom.

Under tiden som jag jobbat med hemsidan, så har ju säsongen startat. Och som jag nämnde tidigare, så kommer detta vara min sista säsong som aktiv målvakt. Ja, ja, de har du sagt förut, kommer säkert många tänka. Men jo, nu är det sista säsongen. Säsong nr.33 blir den sista, och de passar ju bra. Har ju nummer 33 på tröjan. Jag kommer göra allt för att detta skall bli en grymt rolig och kul säsong, och jag börjar med en ny design på min blogg. Vad tycker ni ? kommentera gärna.

Tre seriematcher har redan spelats. Den första missade jag, då jag var på semester med världens bästa familj. Matchen förlorades tyvärr efter jämnt spel och lite otur på slutet har jag fått rapporterat. 5-4 blev siffrorna borta mot Eskilstuna Nyfors IK.

Vi har för andra året i rad valt att plocka upp många juniorer från våran förening i laget. Och nytt från i år är att vi tränar ihop också 2 gånger i veckan. Och de har fungerat otroligt bra sedan uppstarten i augusti.

I match två, hemma mot IK Standard var jag tillbaka i spel, men jag valde att bara spela halva matchen då jag hade dragit på mig en förkylning. Denna match började vi lite på samma spår som föregående match, alldeles för avvaktande och försiktigt. Men efter halva matchen kommer vi igång ordentligt, killarna märker att det är bara att köra på. Vi vinner period två med 5-2, och i sista perioden spelar vi 2-2 och kan hålla undan och vinna med 7-5. Första segern för i år klar ..

I match tre, borta mot Galagowear som brukar vara ett tuff motstånd, så gör vi en helt otrolig bra insats. Matchen spelades på anrik mark för mig, Pershagen. Denna hall fanns dock inte under min tid i Pershagens IK, utan byggdes för ett par år sedan, men ändå kul att få komma ut till Pershagen och spela där, och jag träffade en gammal Pershagen legend i hallen, Patrik “Flingan” Flink, grymt kul.

H2 laget hade spelledigt denna helg och vi fick möjligheten att låna in fyra killar, och inte vilka killar som helst. Mattias “Matte” Karlström, Marcus “SG” Söderström-Gardevåg, David “Kungen” Törnqvist och Felix “Flex” Nyberg. Vi börjar matchen riktigt bra och har en 2-0 ledning efter 5  minuter, sedan känns det som vi slappnar av lite och låter “Galonbrallorna” komma in i matchen, så vid periodslut står det 2-2. I andra perioden gasar vi på från början och släpper inte till något bakåt, vi vinner period två med hela 6-0. I tredje börjar vi avvaktande och låter Galagowear, göra 2 enkla mål, men efter det tar vi tag i matchen igen och vinner perioden med 4-2, och matchen med hela 12-4. Stor match vinnare idag var Mattias “Matte” Karlström, med 3 mål och 2 assist. Extra kul är att se våra unga juniorer i protokollet också, och i denna match visade Kevin Mattsson återigen att han kommer bli en grym spelare, gjorde 1 mål och 2 assist. Även juniorerna Eric Hult och Gustav Hansen gör en mycket bra insats och syns i protokollet med 2 mål var. Skotten slutar med hela 46-35 till oss, vilket ger mig en statistik på 35 skott, 4 insläppta, 88.6 % räddnings procent.

Så efter tre omgångar står vi på 2 segrar och en förlust. Helt klart en godkänd start på säsongen

Redan nu på fredag möter vi Torshälla IBK på hemmaplan .. fredag kl 19.30, vi ses då.
/ MickeMålis #33 – #sistasäsongensomkeeper 

448 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email