Först hände inget, sen hände allt ..

Hej igen mina vänner.

Det var ett tag sen jag skrev nu, men anledning är att det varit lugnt här i 2 veckor. Inga innebandymatcher, bara vanlig träning & sedan jobb på dagarna. Ett helt valigt “Svensson” liv kan man säga 😀  och sen har det faktiskt inte hänt så mycket spännande vid sidan av planen heller ..

Men så nu …. på fem dagar har vi haft 3 matcher 🙁  … lite “NHL Weekend” kan man säga ..

Börjar med onsdagens match ..
Hemmamatch mot Greåker .. detta var en mycket svår match på förhand. Dom leder serien nu & vann serien förra säsongen, och dom är favoriter för att vinna denna säsong också.
Matchen började i mycket högt tempo, och med tufft spel, men ändå schysst spel som domarna tillätt. Grymt bra drag på läktarna, då båda lagen hade gryma hejarklackar på plats ( fast det har ju GIF jämt förrstås ) 🙂
Första perioden var grymt spännande och bra, med chanser åt båda håll, perioden slutar 1-1. Efter matchen så har jag hört många säga, att denna perioden var ibland de bästa som många sett i Norsk innebandy på flera år.
Andra perioden börjar tyvärr med ett total ras för oss. Greåker gör 1-2 efter bara ett par sekunder ocgh sen rullar det på .. efter ca. 10min. spel så har Greåker tagit en 5-1 ledning .. Då blir jag tyvärr utbytt, inte för att jag gjort någon dålig match, men för att hitta på något & ge utespelarna en tankeställare. Tyvärr så gör Greåker 6-1 nästan direkt efter bytet. Efter dessa totalt udugliga 10 minuter så rycker vi upp oss en anning i spelet och i 3:e perioden så återtar vi spelat lite, men Greåker har en för stor ledning och kan spela på den .. Slutresultatet blir 3-7 efter att vi vunnit sista perioden med 2-1. Läs mer om matchen här: Kros-Corner.com, Aftenbladet.no.

“NHL weekenden” slutade på söndagen, med en flygresa till Stavanger och bortamatch mot toplaget Kverneland. Så man kan ju lugnt säga att denna helg kändes som en “NHL Weekend” …. 3 matcher & en flygresa 🙂
Denna match började jag på bänken. Kände mig sjuk (feber) samt att jag börjat från start i de senaste 2 matcherna.
Men efter redan efter ca. 7 min. spel, så får jag hoppa in i kassen, då har Kverneland redan tagit ledningen 3-0 … Får börja med ett par riktigt bra rädningar, så jag kommer igång ordenligt. Vi kommer nu igång med vårat spel och kan innan perioden tar slut göra 2 mål. Periodsiffror 3-2.
I andra perioden så byter vi chanser med varandra, och jag har mycket att göra .. men jag har en bra dag och står emot deras anfall. Tyvärr så gör deras målvakt desamma 🙂
Tredje perioden är också mycket jämn, vi gör 3-3 efter ca. 11 minuters spel och nu känns det verkligen som att vi skall kunna få med oss poäng i denna match. Men “ikke” … Kverneland får sin chans, efter en försvarsmiss hos oss & gör 4-3, och med 5 minuter kvar av matchen drar vi på oss en 2 minutersutvisning, och den tar Kverneland också tillvara på 5-3. Nu återstår endast 4 minuter av mathen och vi måste hitta på något .. Vi tar “timeout” och när det återstår 3 minuter så plockas jag av banan, och vi får spel 6mot5 .. Men vi klara inte av att göra mål, istället så gör Kverneland 6-3 i tom “kasse” ….. Slutresultat 6-3. och jag blir vald till matchenslirare ihop med motståndarnas målvakt 🙂
Läs mer om matchen här: Kros-Corner.com, Kvernelands Hemsida,

Nu väntar en vanlig träningsvecka, dock ledigt från träning tisdag med tanke på alla matcher vi haft. På lördag har vi borta kamp mot Bækkelaget (Oslo) och på måndag har vi bortamatch mot topplaget Sarpsborg, så det blir en hård helg igen, dock en match mindre 🙂

Vad det gäller livet bredvid innebandyn, så rullar den på .. Trivs kanon på nya jobbet ..
Har umgåtts en del med mina 3 grannar ifrån Warberg, dom var desutom och såg våran hemmamatch mot Sola och trivdes på läktaren (seger med 9-3). Tyvärr så skall 1 av tjejerna snart flytta tillbaks till Sverige. Så jag vet inte riktigt hur det blir med de andra 2 tjejerna.. Om dom skall bo kvar eller inte, skulle vara tråkigt om dom flyttade, de är ju alltid kul at kunna ha några att umgås och prata lite “svenska” med 😀

De börjar närma sig JUL … och det skall bli grymt kul och skönt..
Först att få åka hem till Sverige & träffa vänner & familj, men samtidigt få lite ledigt ifrån jobb & innebandy. Som det ser ut nu så får jag ledigt ifrån dem 22 dec. tills den 2 jan. Dessutom så kommer min mamma och hälsar på mig den 17 dec. Hon åker tåg hit och sedan åker hon med mig hem till Sverige den 22 dec. med bil, de skall bli riktigt roligt …. får man dessutom lite sällskap i bilen till Sverige och de är det ju aldrig fel med 🙂

Ha de så fint så länge …. så hörs vi snart igen .. / MickeMålis

337 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email