Otroligt skön kvittering i slutsekunderna.

Hallå igen ..

Då har vi åter igen spelat seriematch här i Norge. Denna gång var det Tunet på bortaplan som stod på schemat. I hemmamatchen mot Tunet, så spelade vi ut dom totalt i slutet av matchen och kunde vinna med 9-5 (sista perioden vanns med 6-1).
Men denna match skulle bli svårare, de visste vi redan innan matchen. Tunet har nämligen startat 2007 med 2 raka segrar mot topplag som Greåker & Kverneland.
Första perioden börjar lite avvaktande ifrån båda lagen. Men en bit in i perioden får Tunet en kontring, bollen kommer mot mig & jag går ut för att sparka bort bollen utanför mitt målområde, lyckas med brytningen men får 2 min+straff. för liggande spel ;-(   Kan diskutteras, men vad gör det, domarna har redan dömt. Tunet`s så kallande “top” spelare Trond Ringwall (fd. bänknöttare i AIK förrut 😉  får äran att lägga straffen & han gör det bra, 1-0 Tunet .. Vi kvitterar dock ganska omgående genom “Pekka” (Per Christian Brath), som dar iväg en “sork dödare” mot mål och som går in, 1-1. Tunet gör tyvärr 2-1 ett par minuter senare, när dom får en kontring igen, och dom gör det genom sin “Zorro” kung Ole Mossin Olesen. Inte för att jag gillar dessa “Zorros”, men detta mål gör han faktiskt väldigt snyggt. Han gör det i fart mot mål, och det kan till och med jag beröma. GRYMT snyggt gjort & helt otagbar för mig. Perioden slutar 2-1 till Tunet.
I andra perioden börjar vi komma igång mer & mer … Men efter lite slarv av mig på ett långskott ifrån kanten, som jag släpper retur på, så kan Tunet peta in 3-1 🙁  Men vi fortsätter trumma på och har många lägen att göra en reducering, men lyckas ej. Tunet har också många lägen, men nu börjar jag komma igång ordentligt i mitt spel & jag lyckas göra ett antal bra räddningar. Tunet vinner perioden med 1-0.
Inför tredje perioden så kommer vi överens om att fortsätta i samma tempo & att målchanserna kommer med det. Tunet har dock fortsatt ett spelövertag och jag får mig en riktigt svettig period, med ett antal kvalificerade räddningar. I slutet på perioden tar vi “timeout” och bestämer oss för att pressa på ännu mer & sedan ta ut mig & spela 6 mot 5. Vid ca. 1.20 kvar av matchen, så hoppar jag av plan & bara sekunder efter det lyckas Tommy Midtsveen pilla in 2-3 iskalt vid första stolpen. Nu är det full press direkt efter tekning & jag springer av plan igen, för att få spel 6 mot 5. Och återigen så tar det bara ett par sekunder innan vi lyckas göra mål. Efter ett skott på mål, lyckas Jan Erik Gullhaug alias “Jonki” trycka in bollen i röran & det blir STOR glädje 3-3 😀
Efter tekning så pressar Tunet på, och får ett riktigt bra läge, men jag gör en mycket bra sidledsförflyttning och räddar …. Slutresultat 3-3

Åter igen så har vi kommit ifatt och gjort mål med bara minuten kvar att spela mot Tunet, sist vi gjorde det var i Oslo Cup borta mot Tunet & då gjorde vi “vinstmålet” med bara sekunder kvar …
Läs mer om matchen här: GIF`s hemsida, Tunet`s Hemsida, Lokalsport 1, Kros-Corner.

Nu väntar match redan på lördag, hemma mot Sveiva & där har vi revansch att ta, då vi gjorde en mycket dålig match mot dom borta i höstas.

Så vi höres snart igen …. Hej, så länge … / MickeMålis

357 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email