Seger mot norskamästarna … 8 – 5.

De blev en otroligt skön vinst hemma mot norskamästarna Fjerdingby.
Inför matchen var jag lite nervös för hur matchen skulle gå. Vi har ju inte direkt haft något bra spel i våra tidigare matcher, men i förra matchen så började vi komma tillbaka till det spel vi hade på försäsongen, så lite positiva tankar hade jag .. Men samtidigt så hade Fjerdingby börjat säsongen otroligt bra .. på 5 matcher har de nämligen gjort 67 mål och vunnit samtliga matcher 🙂
Vi får en mycket bra start på matchen .. tar ledningen med 3-0, vi missar en straff. Sedan får vi en straff mot oss. Jag räddar (eller rättare sagt killen sätter den i stolpen). Men nu blir det kaos .. Vi har fått en kille utvisad i och med straffen. När jag räddar blir han så glad att han hoppar in på planen. Detta uppmärksammar ena domaren och de blir en diskutition domarna emellan, och efter en stund vissar de “rött” kort .. När de sen skall skriva in detta i protokollet så säger en funktionär till domarna och de börjar diskuttera igen .. de tar en stund, en dommare springer iväg för att ringa ett samtal och checka regelboken, han kommer tillbaka efter en stund och nu skall våran kille bara ha 2+2+10 min. utvisning helt plötsligt, så dom får hämta våran kille ifrån omklädningsrummet igen. 🙂  Hur som helt spelet går igång, Fjerdingby gör ganska omgående 1-3 i “powerplay” och får även in 2-3 och 3-3, då vi har oflytt samtidigt som vi gör misstag  .. 🙁
Perioden som blev väldigt LÅNG, slutar till slut 3-3

I andra börjar vi bra igen .. sätter ganska tidigt 4-3 och hela perioden är ett krig. Vi spelar tufft och enkelt och har ett väldigt bra spel. Perioden slutar 1-0 till oss.

I tredje perioden så får Fjerdingby en tidig kvittering tyvärr, men vi tar snabbt ledning igen genom 5-4. Vi trummar på med vårat enkla och tuffa spel, och man märker att norskamästarna blir allt mer frusterade när de inte får sitt spela att stämma, eller rättare sagt .. de får inte göra som de vill, som de tidigare under säsongen fått gjort.
Vi gör 6-4 .. de får ett billigt mål, som jag tar på mig och det står 6-5 .. vi gör 7-5 och sedan även 8-5 i tom bur .. och den sköna segern är ett faktum ..

Nu väntar en veckan träning och så en mycket svår match igen på lördag .. Sarpsborg borta. De leder serien och är obesegrade hittils .. Men spelar vi som mot Fjerdingby så kan allt hända .. Vi satsar på vinst igen 😀