Alltid skönt med vinst !!

De känns verkligen som vi har kommit igång med spelet nu.

Nu blev det seger mot topplaget Tunet med 8-6. Dessa matcher mot Tunet är alltid lite speciella, lite hatkänsla över det hela, och de matcherna är verkligen kul att spela.
Denna match började otroligt bra för oss, då vi hade en 5-0 ledning efter ca 12 minuters spel. Detta efter mycket bra spel, och 2 powerplay mål … Men jag kan erkänna att det är ruskigt svårt att punktera matcher i norska elitserien, istället för att verkligen punktera matcherna, så tappar man ofta fokus. Detta sker tyvärr för oss i denna match och Tunet kan komma tillbaka till 3-5 innan perioden är slut.

I andra perioden så spelar vi stabilt, men vi bjuder på ett mål, som Tunet alldeles enkelt för göra på ett frislag. Men de som är skönt att se med GIFs spel, är att vi står upp och spelar tufft, och det är extra skönt mot ett lag som Tunet, som ALLTID spelar tufft, oftast på gränsen.

I tredje perioden så gör vi 6-4 och det ser stabilt ut, men så får Tunet in en 5-6 reducering på ett skott jag skall TA .. och kort efter det gör de även 6-6. Hmmm INTE bra.
Men detta lag … GIF FIGHETER`s är verkligen ett “krigar” lag och vi tar tag i bitarna igen och lyckas göra 7-6 och kan även göra 8-6. Tunet pressar på i slutet av matchen, tar ut “keepern” men vi står upp och jag lyckas med ett par sköna och viktiga räddningar, och får revansch för det enkla 6-5 målet … och vi kan vinna matchen … GRYMT skönt…

Nu väntar en flygresa igen på lördag, för bortamatch mot Nornen (Bergen) … Skall bli kul att komma till en ny stor stad i Norge som jag inte vart i förr .. och de skulle ju inte sitt fel med en vinst igen ..

De blir allt för nu ….. Vi snakkes / MickeMålis

403 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email