Vi börjar andra halvan med seger!

Då var andra halvan på serien igång efter jul/nyårs uppehåll. Vi började serien med bortamatch mot Eskilstuna/Nyfors, en match som vi tyvärr förlorade med uddamålet (jag var inte med denna match), så nu ville vi ha revansch för den matchen när vi möte dom hemma i Björkesta.

Vi börjar matchen OK, men det är Nyfors som gör första målet, på en retur från mig, ett riktigt skitmål. Men vi replikerar ganska snabbt, och det är vårat nyförvärv Henrik “Henke” Fagerlund som gör mål direkt i sin “comeback” i Nykvarns tröjan. Nyfors gör dock 1-2 i “powerplay” några minuter senare. Jag har en hel del att göra i första perioden, och de beror lite på att vi slarvar med boll och Nyfors ligger och väntar och utnyttjar våra misstag. Men vi spelar bra visa stunder och kan faktiskt vända matchen till en 3-2 ledning innan perioden är slut. Skott i första perioden 14-11.

I andra perioden tycker jag att vi spelar bättre och har bättre kontroll. Och vi gör ganska tidigt 4-2 genom “Henke” igen. Men i denna match så har vi två svart/vit kläda killar, som inte riktigt har full kontroll dock 😀 Och i ett läge tilldöms Nyfors en helt felaktig straff. Men jag kör med ett gammalt “keeper knep” och lurar straff läggaren, och räddar straffen ganska enkelt. I slutet på perioden så gör Nyfors mål på en kontring efter slarv från oss igen. Vi går till periodvila med 4-2 ledning. Skott i andra perioden 12-6.

I tredje perioden så tycker jag att vi har ganska bra koll på spelat, med vi slarvar mycket och gör det svårt för oss ibland, och efter ca 10 minuters spel så gör Nyfors 4-4. “Diggler” tar timeout för att vi skall hitta tillbaka till vårat spel, och få bort allt slarv. Men nästa direkt efter den så gör Nyfors 4-5 efter nytt slarv och nu känns det riktigt tungt. Men vi viker inte ner oss, vi tar tag i spelat igen och gör viktiga 5-5 någon minut senare. Efter cirka 15 minuters spel så gör David 6-5 och vi är åter igen i ledning. Resterande tid av matchen håller vi bättre fokus på vårat spel och kan till slut säkra segern med 6-5. Skott statistik i tredje perioden 16-6

Summan av denna match är att vi slarvar på tok för mycket, vi måste spela enklare, men vi måste framför allt göra mål på våra lägen, vi är alldeles för ineffektiva. Men seger är seger och tre viktiga poäng. Min statistik i denna match blir till slut: 5 insläppta, skott emot 23. Vilket ger en räddnings procent på 82,1%

Nu väntar närmast bortamatch mot IK Standard nästa helg (söndag 15.30)