Personer som format mig som keeper – Del.1

Ove Sjöström

Min pappa – (materialare i Pershagens IK, Södertälje ROCKETS, Turinge Miners)

Jag måste börja med den viktigaste personen 😍

Min pappa är ju absolut den viktigaste personen, och den jag måste tacka mest. Utan min pappa hade jag aldrig kommit så långt inom innebandyn som jag gjort/gjorde. Att pappa kom med i innebandyn svängen, började med att jag gjorde ett klubbyte från Nykvarns IF till Pershagens IK 1993. Först för att jag behövde skjuts till och från träningar och matcher, då jag fortfarande bodde i Nykvarn och de blev ju en hel del pendlande till Södertälje. Ganska snabbat tog han på sig rollen som “materialare” i laget, och detta gick han verkligen inför med 110%. Han blev snabbt en älskad person inom Pershagen IK, och var med på allt.

Har många minnen från denna tid med pappa. Ett speciellt minne är från en DM match i Oxelösund. Vid denna tid så var vi i Pershagen IK ett väldigt bra lag, med hög status i Södermanland. Vi möte ett lag (minns inte vilket tyvärr) där vi vann ganska enkelt.
När vi sedan skulle åka därifrån så hör vi några åskådare prata framför oss, och dom säger “.. dom där Pershagen är bra kaxiga & stöddiga .. till och med deras materialare verkade vara ointresserad av matchen, han kollade ju bara in i väggen och var allmänt ointresserad .. “. Detta hör min pappa och går genast fram och ber om ursäkt och säger: “.. ni skall veta att de vara absolut inte min mening .. jag är så otroligt nervös när killarna spelar, så jag kan aldrig titta på matcherna .. “ 😀
(på bilden till vänster, är pappa längst upp till vänster).

Dom som spelat med mig under alla åren, där pappa var med som materialare, minns säkert detta. Och detta följde med min pappa alla år inom innebandyn, och han var med länge. Först Pershagen, sedan följde han med mig till Södertälje ROCKETS och var med under alla säsonger där. Tror till och med han var kvar där någon säsong efter att jag slutat och körde vidare som materialare. Sedan kom han över till Turinge IBF, och va med ett par säsonger där innan han slutade som materialare. 

Pappa ställde alltid upp och fixad ALLT, inte bara de jag bad om utan till alla runt om i de lag han var med i, och även till andra inom föreningen. Han va snäll och otroligt omtänksam mot alla. Här till höger är en artikel om min pappa, som tidningen Södertälje Posten gjorde 1999 tror jag (klicka på bilden för att läsa hela artikeln).

TACK pappa för ALLT … Världens bästa pappa och världens bästa materialare / Micke

PS. om det är någon som sitter på ett roligt minne kring min pappa, skriv gärna ner det som en kommentar då .. 

 

633 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email