Ännu en vinst.. 2020 har börjar bra ..

De blev på söndagen ytterligare en vinst för oss i H3, i en svårspelad bortamatch mot IK Standard. De är alltid knepigt att spela mot IK Standard, för man vet aldrig vad dom är på för humör. Och i denna match var det faktiskt riktigt jämnt spelmässigt tills tredje perioden. Men  vi vinner tredje perioden med 4-0, och kan åka hem med en skön 9-3 seger till slut.

Vi börjar matchen bra i Vilstahallen. Tar ledningen med 1-0 (Marcus “SG” Söderström-Gardevåg), men Standard kvitterar ganska omgående till 1-1. Vi återtar dock ledningen igen minuten senare med 2-1 och utökar till 3-1 efter ca tio minuters spel. Standard reducerar till 2-3 efter 17 minuters spel, vi gör dock viktiga 4-2 innan perioden är slut.

Domar nivån är blandad i denna match, lika dåligt åt båda hållen så att säga. Men hittills så är det bara vi som åkt på utvisningar, några riktigt billiga. I andra perioden åker vi på våran tredje utvisning, vi har ett bra boxplay och reder ut den. När sedan Standard åker på sin första utvisning så gör vi 5-2 i powerplay. Men när det endast återstår några sekunder av period 2, så lyckas Standard reducera på ett riktigt skitmål, perioden slutar 1-1.

I tredje perioden trummar vi på ordentligt, och efter 7 minuters spel har vi en 7-3 ledning efter två mål av dagens spelare på banan Henrik “Henke” Fagerlund (3mål och 2assist totalt). Vi klarar av ännu ett “boxplay” och efter de får vi spela “powerplay” då Standard åker på en “tvåa” för protest mot domslut. Vi gör mål direkt och har nu en ledning med 8-3, och vi utökar till 9-3 någon minut senare, och när samma kille i Standard någon minut senare, tar en 2+10 för något han säger på bänken, ja då är matchen klar och vi vinner med 9-3.
Vi gör en riktigt stabil andra halva av matchen, så vi får vara riktigt nöjda med resultatet. IK Standard kan vara riktigt svåra att möta ibland, så länge dom hänger med resultat mässigt. Tyvärr så finns det ingen skott statistik från matchen, och jag blir faktiskt riktigt förbannad och besviken på lag som inte kan ha ett sekretariat som klarar att skriva ner skott .. Bedrövligt 😡

Nu väntar en bra tränings vecka och sedan blir det en ny tuff match på söndag kl.14.oo i Björkesta mot Gallagowear. Den kan ni inte missa, för dom matcherna är alltid publik vänliga 😃

521 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email