Personer som format mig som keeper – Del.2

Nästa del i “Personer som format mig som keeper ..”
I detta inlägg klämmer jag in två personer. Dessa personer var stark bidragande till att jag stannade så länge och spelade i Norska elitserien. Och gjorde detta till min bästa tid som innebandy målvakt …

Stefan Åsbergh

Coach/Tränare (Södertälje ROCKETS / Gjelleråsen IF)

Stefan är nog den tränare som trodde mest på mig som “keeper” genom åren. Han gav mig chansen i Södertälje ROCKETS, men den stora grejen var ju ändå, när han kontaktade mig och undrade om jag var intresserad av att spela i Norge och norska elitserien. Jag var på väg att varva ner som målvakt, efter en konstig säsong i ROCKETS. Men jag bestämde mig ganska snabbt för att prova norska elitserien, och det är ett av de bästa beslut jag tagit i mitt liv.

I Norge tog jag platsen som förste keeper i Gjelleråsen ganska omgående. Stefan betydde också mycket för mig vid sidan av innebandyn i Norge, hjälpte mig att fixa saker i de privata, då Stefan hade bott i Norge tidigare och visste vad som gällde. Han bodde till och med i min lägenhet ett par månader innan han hittade en egen. Stefan är en skön och otroligt rolig kille, trots att han bara dricker Norrlands Guld 😁. Stefan va en grym tränare och gjorde ett stort jobb med laget i Norge. Ett exempel var ju när han och jag kom dit under sommaren 2006, och snabbt märket att det knappt fanns några spelare kvar i laget inför kommande säsong. De var under denna tid som två andra killar kom in och hjälpte till i laget. Jonny Aas som blev Sportchef, och Roy Arne Jacobsen som blev lagledare. Med deras hjälp lyckades vi få ihop ett slagkraftigt lag, och säsongen gick riktigt bra.

TACK .. Stefan, för att du trodde på mig, och gjorde tiden i Norge till den roligaste tiden som innebandy målvakt för mig .. / Micke
—————————————————————————————————————————————–

Jonny Aas

Sportchef (Gjelleråsen IF)

Jonny var personen som verkligen lyfte mig ännu mer som människa/person, och som målvakt under min tid i Norge. De var Jonny som fick mig att stanna kvar i Norge och fortsätta spela innebandy. Han fick mig att verkligen tro på mig själv, både på plan och vid sidan av. Gjorde så att jag hittade en jämnhet i mitt spel, att jag skulle fokusera på rätt saker, de saker jag kunde påverka själv. Detta var något som jag hade saknat tidigare. Jonny var som en “extra pappa” för mig i Norge 😊

TACK .. Jonny, tror inte riktigt du förstår hur viktig du var för mig i Norge, du formade inte bara mig till en bättre målvakt, du formade mig till en bättre människa  .. / Micke

660 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email