Personer som format mig som keeper – Del.3

Nästa del i “Personer som format mig som keeper ..”
I detta inlägg blir det en person jag känt länge. Han kanske inte gjorde mig till en bättre målvakt, men han gjorde ett jobb i föreningen, som jag än idag beundrar .. Vi lärde känna varandra efter att jag gått ut högstadiet och han är från Nykvarn …

Niklas Sjögren

Barndoms vän, Spelare & Sportchef (Turinge IBF – MINERS)

Som jag skrev tidigare, så lärde jag känna Nicke efter att jag gått ut högstadiet och skulle börja plugga på Scania Industriskola. De var nästa samtidigt som jag började spela innebandy i Nykvarns IF faktiskt. Nicke själv spelade inte då. 

När jag hade planer på att varva ner med innebandyn många år senare (2004), efter 7 säsonger i Södertälje ROCKETS. De var först då vi började spela innebandy ihop. Och då blev det i den förening Nicke hade varit inblandad i ett tag, Turinge IBF. Vi hade stora planer för detta lag då jag kom. Vi satte upp en grafisk profil, vi gjorde en grym hemsida och började snickra på ett bra lag, som skulle kunna avancera i serierna. De jobbet Nicke la ner på detta lag var helt otroligt, han verkligen “brann” för detta lag och fixade allt. Han ordnade så vi hade ett bättre avtal med Unihoc än vad Nykvarns IF hade, och dom spelade i div.1 typ, och vi spelade i div.4 😁 Vi skulle ha de snyggaste matchställen som bara fanns, och de fixade han ..

De var Nicke ihop med Sebastian Wahlgren, som startade Sveriges & Världens första “innebandy lekis” .. GULDKLIMPARNA. Detta “innebandy lekis” är och var grunden till vad som idag gör att Nykvarn fostrar och får fram så otroligt många talanger inom innebandyn.

TACK .. Nicke, de jobbet du la ner på Turinge, de jobbet har jag aldrig sett EN person göra i någon annan förening jag spelat i genom åren .. Du är KING 👑  / Micke

798 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email