Ny seger, och nu är säsongen snart slut!

I helgen var det tuff bortamatch mot Järns SK .. Matchen spelades i “Tobbe Jonsson land” 😀 Hölö. Inför mötet så låg Järna SK på en 4:e plats i serien och vi på en fin 5:e plats. Järna vann mot oss i höstens möte med 7-6. Så nu var det dax för revansch för oss. 

Skall väl tillägga att vi spelade en match förra helgen oxå, borta mot Ekbackskyrkan. Men den kommenterar jag endast med följande ord: “Södermanlands sämsta domare” och “Södermanlands sämsta hall” .. 😁 Torsk med 13-8, och den matchen är redan historia och för alltid glömd.

Åter till matchen mot Järna. Vi börjar matchen på bästa sätt, då vi redan efter 2 minuters spel har en 2-0 ledning, efter mål av “SG” och “Hult”. En perfekt start på matchen. Spelet jämnas ut en del, och Järna skapar många chanser, och Järna lyckas reducera till 1-2 efter 8.26. Men vi spelar vidare efter våran plan och gör både 1-3 och 1-4 innan Järna lyckas reducera en gång till. Perioden slutar till slut med en 5-2 ledning till oss.

I andra jämnas spelat ut en hel del, och med en del utvisningar så blir spelat lite fram och tillbaka. Vi har ett bra “boxplay” för dagen och klarar stå emot Järnas press. Periodsiffrorna blir till slut 2-1 till Järna där vi verkligen bjuder på deras sista mål. Ledning med 6-3 inför sista perioden.

I tredje perioden lyckas Järna göra 5-6 efter fem minuters spel, men närmare än så kommer dom inte och vi gör 5-7 efter cirka åtta minuters spel och spelar riktigt bra och Järna spelarna blir allt mer frustrerade. Efter 15 minuters spel gör vi 5-8 och strax efter det så rinner det över för en Järna kille, som drar på sig 2+2+10 (matchstraff) och nu är matchen klar ..

Vi vinner med 8-5 och fåren skön revansch för förlusten sist. Med vinsten går vi även om Järna i serietabellen, och ligger nu på en fin 4:e plats i serien med tre seriematcher kvar. Mina siffror i denna tuffa match blir: 28 skott emot, 5 insläppta, Räddnings procent 84,8%, och de är jag klart nöjd med.

Nu väntar närmast hemma match mot tabell 3:an, IFK Gnesta. Söndag 1 mars kl 12.00 i Björkestahallen.

608 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email