Kan ha varit sista hemmamatchen!

Då var dagen där .. dagen då jag kanske gjorde min sista match i Björkestahallen. (Kan bli fler om vi går vidare till kval mot div.2).

Har ju vetat att de närmar säg slutet av min innebandy karriär ett tag nu. Men ändå känns det konstigt, tråkigt, vemodigt. Men samtidigt ganska skönt. I söndags var det så dax, vi möte serietrean IFK Gnesta. Vid vinst skulle vi gå om och upp på en tredje plats i serien.

Vi börjar matchen på bästa sätt, precis som mot Järna sist. Och vi har en 2-0 ledning redan efter ca tre minuters spel. Gnesta reducerar till 2-1 efter fem minuter, men innan perioden är slut gör vi 3-1 och vi spelar riktigt bra och stabilt. Skott statistik, 12-6.

I andra åker vi på en utvisning direkt och får spela “boxplay” och de klarar vi fint, men efter halva perioden lyckas Gnesta reducera till 3-2. Vi svarar nästan direkt med att göra 4-2, men får åter igen spela “boxplay” någon minut senare. Men här lyckas vi göra mål genom slitvargen Marcus “SG” Söderström-Gardevåg och nu har vi en ledning med 5-2. Innan perioden är slut får vi spela “boxplay” igen, men vi är riktigt bra i försvars spelet idag och Gnesta lyckas inte göra mål nu heller. Skott statistik 12-5.

I tredje perioden gör vi två snabba mål inom loppet av 23 sekunder och de står nu 7-2. Gnesta lyckas göra 8-3, men vi gör ytterligare två mål innan matchen är slut. Så det blir en stabil seger med hela 10-3, och vi klättrar upp på en riktigt fin tredje plats i serien. Skott statistiken totalt blev till slut 37-21. Vilket ger mig en statistik på: 3 insläppta, 21 skott emot, Räddnings procent 87,5%

Grym insats av hela laget igen, extra plus till Marcus “SG” Söderström-Gardevåg som har 2mål och 2 assist, och självklart tremåls skytten Max Ahlberg.

Efter matchen så hade min underbara fru Johanna och min barndoms kompis Nicke Sjögren styrt upp lite grejer. Nicke håller ett fint tal inför hela hallen, och jag får en fin bukett blommar från föreningen … Så otroligt fint & så otroligt glad jag blev för detta. TACK

Nu återstår det endast två seriematcher innan serien är slut. Telge hemma den 15 mars, och sedan avslutar vi borta mot Flen den 21 mars.

Nu kör vi och siktar mot kvalplatsen grabbar …
/ MickeMålis #33 – #sistasäsongensomkeeper #unihoc #k33per

730 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email