Personer som format mig som keeper – Del.5

Nästa del i “Personer som format mig som keeper ..”
I detta inlägg blir det en person som jag aldrig spelade innebandy ihop med .. men vi hade ett företag ihop … 😀

Niklas Lindèn

Vän & målvakt, samt delägare i SPLiTViSiON

Den här killen lärde jag känna ganska sent .. han var på något sätt en slags idol för mig i början av min målvakts karriär. Nicke spelade i Hölö SK som då var toppföreningen i Södermanland. Jag spelade i Nykvarn, men byte till Pershagen i ungefär samma veva som vi började spela tennis ihop på sommaren som extra träning.

Mycket målvakts snack var det, och ganska snabbt kom vi in på det där med att de inte fanns någon bra målvaktsmask. Vi tog tag i sakerna och började experimentera fram en prototyp, så som vi ville ha den. Minns att vi gjorde själva “grundformen” till våran första prototyp ute på min balkong, för de va sjukt stark lukt på den där glasfiber plasten. Efter ett antal försök fick vi till maskerna riktigt bra, och dom gick faktiskt att använd. Sen blev Nickes pappa Kjell, mer och mer inblandad, då vi kände att vi behövde få hjälp med att få upp produktionstakten och kanske slippa göra jobbet själva.

Vi tog en resa ner till Småland för att hitta en firma som skulle tillverka gallret. Sen hittade din pappa den där plastfirman i Umeå, och helt plötsligt kunde vi producera många masker, med sjukt bra kvalitet, istället för att stå och sniffa plast lukten själva 😀 Nu hade vi verkligen en mask vi kunde sälja, men de var svårt att komma ut på marknaden, så vi åkte på besök till Unihoc i Göteborg, och försökte med hjälp av Torbjörn Jonsson göra en “deal” med dom. Men dom va inte intresserade, ansåg att tillverkningskostnaden var för hög. Så vi körde vidare själva, eller rättare sagt din pappa, för det var han som fixade allt nu för tiden kändes det som. Jag motivlackerad på beställning också.

SPLiTViSiON som firman hette levde på ett antal år, tills de stora märkena kom med sina “Kina tillverkade” masker, då var det svårt för oss att konkurrera. Här under kan ni se några av maskerna vi gjorde 

Tack Kjell Lindèn för allt jobb du gjorde. De var du som var firman. Du var KUNG på målvaktsmasker. 👑👑👑

TACK .. Nicke, faktiskt riktigt tråkigt att de aldrig blev spel i samma lag. Men jag lärde mig mycket av dig ändå. Men roligaste tiden var när vi försökte få våran mask godkänd för innebandy, sjukt mycket jobb vi la ner på den där “jävla” masken 😁  .. / Micke

824 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email