Innebandyminnen – Gjelleråsen IF – säsong 2.. Del.8

Del – 2, Gjelleråsen
Säsong nummer två i Norge, skulle bli riktigt bra ….

Denna säsong skulle bli grymt bra .. Vi gick till NM semifinaler, jag var med i norsk radio, och bästa av allt, jag träffade min livskamrat ❤ Håll tillgodo, här är del 2 av min tid i Gjelleråsen ..


Inför säsong två i norska elitserien var känslan mycket bättre, speciellt då jag redan hunnit samlat på mig massa erfarenhet, men mest för att jag nu visste att Gjelleråsen gjorde ett jätte jobb, med att få ihop ett slagkraftigt lag till kommande säsong. Ganska snabbt blev det klart med ett riktigt stort nyförvärv, Tommi Ahola hette han och var jagad av många klubbar i Norge. Han var dock endast med på typ försäsongen, sen försvann han bara .. tyvärr.

Vid sidan av innebandyn blev det också klart med att jag skulle börja dela lägenhet med “finnen” i laget, Marko Länsman, vi hade under första säsongen umgåtts ganska mycket vid sidan av innebandyn, och denna lösning blev helt genialisk. Vi tog över lägenheten bredvid den jag hade. En stor 3:e med 2 balkonger. En perfekt lösning.

När väl säsongen drog igång i augusti, hade vi tränat på ganska bra under sommaren. För första gången så deltog Gjelleråsen i Båstad Outdoor Open, och man kan säga att jag var väl den som drog i det mesta med den resan. Jag visste ju sen tidigare resor dit, vilken underbar turnering de va.
Och vi gjorde en riktigt bra insats i Båstad. Två vinster och en förlust i gruppspelet mot Balrog/Södertälje med 3-4. Vi vinner ändå gruppen, och går direkt till kvartsfinal. Den förlorar vi dock mot ett bra Röke med 4-1,

Efter detta spelade vi en träningsturnering i Oslo, där blev resultaten följande: Akerselva (div.1) 13-2. Grei (div.1) 7-1. NOR-92 ( ny i elitserien) 12-3. Efter detta blev det försäsongs turnering nere i Drammen igen, Excel Tiger Cup. Matcherna i gruppspelet var 2×20 min och vi började mot ett bra svenskt div.1 lag, Älvstranden. Vi lyckas vinna den matchen med 4-3 efter en heroisk insats, tror skottstatistiken var 17-39. Jag satt på bänken de två kommande matcherna i gruppen, men vi vinner dom med: GIF – Mållös 3-1, GIF – Berums Verk 4-3, och därmed vinnare av gruppen, och är i kvartsfinal. Vi vinner kvartsfinalen mot Greåker, efter en mycket tajt match 4-3. Vi förlorar dock semifinalen mot ett bra Sarpsborg med 5-8.

När väl seriestarten närmare sig, så börjar pusselbitarna falla på plats inom laget, en del nyförvärv är klara, Espen Evensen och Stian Elvebakk, Andre Furu, och de ser riktigt bra ut inför seriestarten. Vi har många duktiga juniorer som kommer upp till A-laget för test också.


Vi spelar oavgjort i seriepremiären mot Tunet 4-4. Vi spelar även oavgjort i den andra seriematchen mot Sagene 3-3, en match där vi vänder 0-3 till 3-3. I seriematch nummer tre borta mot Kverneland (Stavanger), kom första segern i en jämn och tuff match som vi till slut vinner med 7-6. Tyvärr kom första förlusten i nästa match, hemma mot Greåker, vi var riktigt dåliga här och de blev 1-8. I omgången efter var det derby mot Sveiva och vi ville ha revansch från förra säsongen, vi hade ledning 6-5, men det blev tyvärr 6-6. I nästa omgång möter vi norska mästarna Fjerdingby, och dom har börjat denna säsong med att vara obesegrade, en tuff uppgift alltså. Men vi vinner efter en grym insats med 8-5 (läs mer detaljerat referat här). Kommande match möter vi serieledarna Sarpsborg, och vi gör en dålig match borta mot dom, förlust med 6-1. Där efter tar vi två riktiga “krigar” segrar på hemmaplan, först 4-3 mot NOR-92 och sedan Harstad med 5-4, en match där vi vänder underläge 3-4 i slutminuterna till vinst. Vi lyckas även vinna nästa match, borta mot Fredrikstad med 4-3, även denna match vänder vi underläge till vinst, stod 3-1 till Fredrikstad inför sista perioden, men vi vänder och vinner. Innan jul uppehållet spelar vi två oavgjorda matcher, först hemma mot Kverneland 2-2 (vi hade ledning med 2-0) och sedan borta mot Tunet 5-5, i den matchen gör vi sista målet med endast 5 sekunder kvar

Efter jul uppehållet så vinner vi hemma mot Sagene med klara 8-3. Vid denna tid så väljer min “rumskamrat” Marko att byta lag från Gjelleråsen till Harstad. Han tyckte han fick för lite speltid tyckte han. Han pendlar dock till deras matcher, och bor kvar i Oslo och lägenheten.

I derbyt mot Sveiva på hemmaplan, fick vi revansch, vinst med hela 7-4. Dessa matcher mot Svieva var alltid grymt roliga att spela, då var det alltid fullt med folk i hallen och bra drag. I nästa match möte vi norska mästarna Fjerdingby på bortaplan, till denna match fick jag för första gången vara med i norsk radio (har letat som en galning efter ljudfilen, men hittar den tyvärr inte). Matchen vann vi med 7-6, efter en grym andra period som vi vann med 4-1. Efter matchen blev det ny intervju i radion, och denna har jag lyckats hitta. “Lyssna på intervjun här under!”

Nu är vi verkligen på gång i serien, och i följande match möte vi serieledarna Sarpsborg. Och på hemmaplan lyckas vi göra de, som inget annat lag gjort denna säsong, vi vinner mot Sarpsborg med 8-6.

Följande matcher trummar vi på, vinner borta mot NOR-92 med 9-6, och hemma mot bottenlaget Fredrikstad med hela 12-1, i denna match var det nära jag fick hålla min första “nolla” i norska elitserien. Blir vinst borta mot Harstad (6-4) och hemma mot Slevik (6-5) Vi avslutar seriespelet med 6 raka vinster och kommer 4:a i tabellen, och vi är verkligen igång inför slutspelet.

I slutet på februari skrev jag en “hyllning” till GIF Fighters som förening/lag. Och när jag läser den idag, så var den verkligen klockren .. Läs den här!


I kvartsfinalerna fick vi Sveiva. Då vi kom 4:a i serien, så fick vi aldrig välja motståndare, utan vi fick de lag som blev över, när de andra tre hade valt klart. Men de blev en helt otroligt kul kvartsfinalserie (bästa av 5 matcher, första gången de gjordes i norsk elitserie). Tyvärr hamnade dessa matcher mitt i påsk, så de blev lite konstigt match schema. Vi vinner 1:a kvartsfinalen på bortaplan med 5-3.
Andra kvartsfinalen blir dock riktigt jämn och tuff, minns domarna inte hade sin bästa dag där. Vi låg under med 0-3 och 2-5, men i sista perioden vänder vi matchen, och när Tommy Midtsveen sätter 6-5 målet med någon minut kvar, var lyckan total, två noll i kvartsfinal matcher.
I match nummer tre, tog det tvärstopp, vi gjorde en riktigt dålig match (förlust 6-7 efter sudden). Men vi var snabbt tillbaka i vinnar spåret, och vinner kvartsfinal nr4 med 7-5. Vi är klara för NM semifinaler, och motståndare blir Fjerdingby.


Semifinalerna mot Fjerdingby börjar vi på sämsta sätt, vi torskar första matchen på hemmaplan efter bedrövligt spel (förlust med 6-8). I andra matchen spelar vi bättre, men förlorar med klara 8-3, minns jag spelade denna match med feber, ingen höjdare kanske men vad gör man i ett slutspel. I tredje matchen får vi revansch, vi vinner på bortaplan med 8-6 efter en grym 3:e period som vi vinner med 4-1.
Inför semifinal nr4 på hemmaplan, var jag återigen med i norsk radio, “Lyssna på intervjun här under!”

Tyvärr blir det inte riktigt som jag önskade i 4:e matchen. Men vi var så otroligt nära att vända 0-2 i matcher till 2-2.  Vi torskar semifinal nr4 efter straff läggning Vi hade ledning inför sista perioden med 5-3, men tappade i sista perioden till 5-5. Inga mål i “sudden death” och de blev straffar. Minns att vi var helt bedrövliga på straffarna, de va som att alla straffläggarna var helt paralyserade. Fjerdingby vinner och NM final drömmen tar slut här.


Vi avslutade säsongen med “klubbmästerskapen” för GIF Fighters. En grymt kul dag minns jag, och under den kvällen fick jag priset som årets ”GIF Fighter” av föreningen. Vilket avslut på en sjukt grym säsong.

Men de hände en ännu större grej under denna säsong, och de var vid sidan av innebandyn. Jag hade nämligen träffat en tjej. En tjej som har kommit att bli de bästa som hänt mig i mitt liv, och är det fortsatt idag. Denna underbara person var Johanna Ottosson som idag är min fru och livskamrat !! Du är bäst älskling ❤❤❤

Med denna underbara händelse, så avslutar jag säsong nummer två i Norge.

Slut på del 8 – Säsong nummer tre i Gjelleråsen, kommer i nästa avsnitt i min blogg serie ..

859 Views
Dela på Facebook
Twitter
Email